Vorige | Volgende
Verkocht

Jisperweg 15 A NOORDBEEMSTER

Dit agrarisch object is onlangs verkocht
Uw makelaar voor dit object is:


Naam: Jorg Kwantes
Tel: 06-10880101
Email: jorg@kwantesmakelaardij.nl

Omschrijving

Prachtig gelegen melkveebedrijf met totaal 30.70.84 hectare grond met bedrijfswoning, stolpgebouw, stalling, hooivijzel, werktuigenberging, uitgebreide ligboxenstal, melkrobot, kuilopslagplaats, mestplaat, erfverharding, kavelpad, krachtvoersilo's, kunstmestsilo's, ondergrond, erf en cultuurgronden. ALGEMENE OMSCHRIJVING In het prachtige buitengebied van de agrarische gemeente "De Beemster", tussen...

Kenmerken

Provincie
Noord-Holland
Gemeente
Noordbeemster
Type
Melkveehouderij
Hoofdbestemming
Melkveehouderij
Bouwtype
Bestaande bouw
Soort eigendom
volle eigendom
Status
Verkocht

Omschrijving

Prachtig gelegen melkveebedrijf met totaal 30.70.84 hectare grond met bedrijfswoning, stolpgebouw, stalling, hooivijzel, werktuigenberging, uitgebreide ligboxenstal, melkrobot, kuilopslagplaats, mestplaat, erfverharding, kavelpad, krachtvoersilo's, kunstmestsilo's, ondergrond, erf en cultuurgronden.

ALGEMENE OMSCHRIJVING
In het prachtige buitengebied van de agrarische gemeente "De Beemster", tussen de woonkernen Westbeemster en Noordbeemster, is gelegen dit complete, functionele en aantrekkelijke melkveebedrijf met solide bedrijfswoning op ruim 30 hectare beste grond. De huiskavel is ruim 16 hectare groot met de mogelijkheid deze uit te breiden met 23 hectare. De veldkavel aan de Middenweg nabij nummer 32 meet circa 14,5 hectare. De ligboxenstal is uitgebreid in 2007 en de koeien worden gemolken met een SAC FutureLine mulitiboxsysteem (twee boxen) met 97 boxen achter de melkrobot.
Met een paar kleine aanpassingen kan de huidige ligboxenstal plaats bieden aan circa 190 GVE.

BEDRIJFSWONING
Bouwjaar: 1991 (oplevering november)
Woonoppervlakte: 180m²
Inhoud: 587m³
Goothoogte: 2,55 meter
Nokhoogte: 7,00 meter
Afmeting woonhuis: 12 meter bij 8,50 meter
Afmeting garage: 4 meter bij 6,50 meter
Bouwaard: Plaatfundering, gemetselde gevels, betonnen vloeren, hardhouten kozijnwerk met thermopane beglazing. Houten kapconstructie (samengestelde wolfskap) met pannen dekking.

Globale indeling van de bedrijfswoning:
De woning is gebouwd in de begin jaren '90 met een robuuste uitstraling. De parterre beschikt over een hal/entree met meterkast, toilet, toegang tot een slaapkamer met badkamer en toegang tot een ruime lichte woonkamer. De half open eetkeuken geeft toegang tot bijkeuken met aansluiting voor wasmachine en droger en toegang tot het portal welke naar de garage en de achtertuin leidt. De garage beschikt over een vaste trap naar een zolderverdieping. De eerste verdieping van het woonhuis heeft een overloop met toegang tot 4 ruime slaapkamers en een badkamer voorzien van wastafel en doucheruimte. Middels een vlizotrap is de wegzetzolder bereikbaar.

LIGBOXENSTALLEN
Ligboxenstal I:
Het bouwjaar van deze afdeling is 1994 en meet 22 meter bij 36 meter met een oppervlakte van circa 800m², de zijwandhoogte is 2,4 meter met een nokhoogte van 7,5 meter. Het type is een 3+1 rijige stal met 47 diepstrooisel ligboxen voorzien van driehoek afscheidingen. Er zijn 38 jongveeboxen, 1 strohok, gedeeltelijk zelfsluitende voerhekken, vijftal waterbakken, 1 krachtvoerbox, elektrische koeborstel en een mestrobot (JOZ uit 2014).
De gestorte mestkelder onder de gehele stal heeft een diepte van circa 2 meter met een inhoud van circa 1.700m³.
In spouw uitgevoerde gemetselde muren en kopgevels, de topgevels zijn uitgevoerd met damwandprofielbeplating, de zijgevels zijn gemetseld met windbreekgaas, stalen spantconstructie met houten gordingen. Het dak is gedekt met golfplaten en lichtdoorlatende golfplaten (gedeeltelijke geïsoleerd) en de ventilerende open nok is licht doorlatend. Betonnen roostervloeren en voergang. Aan de voorzijde een schuifdeur en een houten zolderruimte.
Ligboxenstal I is volledig geschakeld met ligboxenstal II.

Ligboxenstal II:
De uitbreiding van deze ligboxenstal heeft plaatsgevonden in 2005 door Aannemingsbedrijf De Jong te Ursem en heeft een afmeting van 23 meter bij 31 meter met een oppervlakte van circa 715m². De zijwandhoogte is 3 meter en de nokhoogte 8,5 meter. Deze afdeling is volledig (bouwkundig)geschakeld met ligboxenstal I. De kelders zijn door vier open buizen van rond 70cm aan elkaar gekoppeld (overloop). Het type is een 3+1 rijige stal met 44 diepstrooisel ligboxen met driehoek afscheidingen, 16 jongveeboxen, 3 strohokken, gestorte mestkelder eveneens onder voergang van 2,10 meter diep en een inhoud van 1.500m³.
In spouw uitgevoerde gemetselde muren en kopgevel, topgevels uitgevoerd met damwandprofielbeplating, de zijgevels hebben een gemetselde onderslag met windbreekgaas, stalen spantwerk met houten gordingen. Het dak is gedekt met golfplaten en lichtdoorlatende golfplaten en de ventilerende open nok is licht doorlatend. Betonnen roostervloeren en voergang met aan de achterzijde een schuifdeur.
De laatste drie achterste spantvakken zijn huidig in gebruik als berging/opslag, doch gedeeltelijk ingericht (voorbereid) voor circa 48 extra ligboxenplaatsen.

Ligboxenstalling I & II zijn in te richten, na beperkte ingreep, naar circa 190 GVE!!.

MELKSTAL
In 2007 is de SAC Futurline RDS melkrobot gespiegeld multiboxsysteem (2 boxen) bouwjaar 2007 geplaatst. Goed hekwerk en Kaeser schroefcompressor SXC-3 bouwjaar 2011. Betonnen vloer en betegelde wanden. De afmeting van deze melkstal is circa 63m². Op deze boerderij is tevens een noodstroomvoorziening aanwezig, een B&N generator 35 KVA/1500 met bouwjaar 2007.

TANKLOKAAL
In het jaar 2007 is tanklokaal i.v.m. de komst van de robot geheel aangepast. Onder andere is de betonvloer vernieuwd, het dak geïsoleerd met panelen en lichtdoorlatende plaatwerk. Er is een elektrische boiler en de koelinstallatie is aangepast. Aanwezig een Mueller melkkoetank circa 8.200kg met melkwachtsysteem en VRS reinigingssysteem. De indicatieve afmeting van het tanklokaal is circa 42m². Tevens een watertank aanwezig.

OUDE STOLPBOERDERIJ MET ZUID-HOLLANDSE STAL
Stolpboerderij:
Bouwjaar: Circa 1900
Afmeting: 16 meter bij 16 meter
Oppervlakte: 256m²
Inhoud: Circa 1.850m³
Bouwaard: Houten vierkant, gemetselde gevels, zoldervloer, houten kapconstructie met pannen dekking.
Inrichting/gebruik: Ingericht voor het huisvesten van kalveren, paarden en opslag.

Zuid-Hollandse stal met aanbouw:
Bouwjaar: 1970
Afmeting: Circa 18 meter bij 27 meter (totaal)
Oppervlakte: 485m²
Zijwandhoogte: 2.20 meter (aanbouw 2,00 meter)
Nokhoogte: 5.50 meter
Bouwaard: Ringfundering, betonvloer, wanden van betonelementen afgewerkt met houtbeplating, stalen spanten, houten gordingen en geïsoleerd dak. Dakdekking van asbesthoudende golfbeplating

WERKTUIGENBERGING EN HOOIVIJZEL
Werktuigenberging:
Bouwjaar circa 1975, zijwanden en achtergevel betonelementen, houten voorgevel, topgevel achter met hout afgewerkt, ringfundering, stalen spanten, houten gordijnen, geïsoleerd dak, betonvloer, schuifdeur voorzijde en 2 schuifdeuren achterzijde. Afmeting circa 192m², zijwandhoogte 3 meter en nokhoogte 5,5 meter.

KUILOPSLAGPLAATSEN & 8 SLEUFSILO'S
Achttal sleufsilo's voor onder andere kuilgras, bierborstel en perspulp.
2 sleufsilo's bouwjaar 2005, 4 meter breed en 24 meter lang. Afmeting 96m² per stuk. Keerwanden van beton met een gestorte middenwand (2006) van 1,30 meter, zijwandhoogte 1,25 meter.
2 sleufsilo's bouwjaar 2004, 10 meter breed en 36 meter lang. Afmeting 360m² per stuk. Betonplatenvloer, zijwandhoogte 1,5 en respectievelijk 2 meter.
2 sleufsilo's bouwjaar 1997, 8 meter breed en 24 meter lang. Afmeting 192m² per stuk. Keerwanden van beton met een zijwandhoogte 1,25 meter.
2 sleufsilo's bouwjaar 1994, 3,5 meter breed en 8 meter lang. Afmeting 28m² per stuk.
Gestorte zijwanden met een hoogte van 1,25 meter met betonplatenvloer.

CULTUURGRONDEN
HUISKAVEL Jisperweg 15A
Oppervlakte: 16.26.67 hectare (inclusief oppervlakte erf, bebouwen en bouwvlak)
Grondsoort/profiel: Kalkrijke poldervaaggronden en kalkrijke lee-/woudeerdgronden, klei tot zware klei, profielverloop 4 & 5, grondwatertrap IV & VI (bron: bodemkaart Nederland).
Afslibbaarheid: Circa 47 – 59% (bron: bodemonderzoek 2011).
Organische stof: Circa 9 – 11% (bron: bodemonderzoek 2011).
Kwaliteit: Goed
Ontsluiting: Ontsluiting via het bedrijfserf naar de Jisperweg.
Drainage: Gedeeltelijke drainage om de circa 7 meter en merendeel natuurlijke afwatering.
Verkaveling: Goede verkaveling, rechthoekig met tussensloten.
Lasten: Reguliere waterschapslasten.
Bijzonderheden: Kavelpad van betonplaten met een lengte van circa 325 meter.

VELDKAVEL Middenweg (nabij nummer 31A)
Oppervlakte: 14.44.17 hectare
Grondsoort/profiel: Kalkrijke lee-/woudeerdgronden, klei tot zware klei, profielverloop 5, grondwatertrap IV (bron: bodemkaart Nederland).
Afslibbaarheid: Circa 48 – 63% (bron: bodemonderzoek 2011).
Organische stof: Circa 8 – 10% (bron: bodemonderzoek 2011).
Kwaliteit: Goed
Ontsluiting: Ontsluiting aan de Middenweg naast nummer 31A.
Drainage: Merendeel natuurlijke afwatering.
Verkaveling: Goede verkaveling, rechthoekig met tussensloten.
Lasten: Reguliere waterschapslasten.
Bijzonderheden: De veldkavel ligt binnen vier kilometer over de weg van de huiskavel
(1,5 kilometer hemelsbreed).

OVERIGE INFORMATIE
Bestemmingsplan:
Plannaam: Buitengebied 2012
Vaststelling: Onherroepelijk vastgesteld op 13-09-2013 door de Gemeente Beemster
Erf en gebouwen: Agrarisch bouwvlak, Waarde-Archeologie 4 en Waarde-Cultuurhistorie.
Gronden: Agrarisch met Waarde-Archeologie 4 en Waarde-Cultuurhistorie.
Erfdienstbaarheden: Geen bijzonderheden/niet bekend.
Zakelijke rechten: Geen bijzonderheden/niet bekend.
Betalingsrechten: Gaan mee over bij verkoop (zijn bij de koop inbegrepen).
Circa 28 stuks betalingsrechten met een uitkeringswaarde van € 292,94/ha in 2016.
Fosfaatrechten: Overdracht fosfaatrechten en voorwaarden nader overeen te komen.
Jachtrecht: Jachtrecht is verhuurd aan WBE
Vraagprijs: Op aanvraag beschikbaar.
Aanvaarding: In overleg.

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht

Bouw

Type
Melkveehouderij
Bouwtype
Bestaande bouw
Soort eigendom
volle eigendom

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
30 ha 70 a 84 ca

Kadastrale gegevens

Gemeente
Noordbeemster
Sectie
B
Perceel
1482
Eigendomssituatie
volle eigendom
 
 
Gemeente
Noordbeemster
Sectie
B
Perceel
1433
Eigendomssituatie
volle eigendom
 
 
Gemeente
Noordbeemster
Sectie
B
Perceel
1438
Eigendomssituatie
volle eigendom
 
 
Gemeente
Noordbeemster
Sectie
B
Perceel
1419
Eigendomssituatie
volle eigendom
 
 
Gemeente
Noordbeemster
Sectie
B
Perceel
1377
Eigendomssituatie
volle eigendom
 
 
Gemeente
Noordbeemster
Sectie
B
Perceel
247
Eigendomssituatie
volle eigendom
 
 
Gemeente
Noordbeemster
Sectie
B
Perceel
1569
Eigendomssituatie
volle eigendom

Foto's

Zie ook: Plattegronden

Plattegronden

Nabijgelegen